Het MKB er tussenuit spelen

  1. Lockdowns zijn er om spaargelden of andere gelden op te maken.
    En voor bedrijven die hun inkomen uit fysieke klanten halen zoals kappers, horeca, sportscholen, massagepraktijken betekent dit direct al geen inkomen

Voor bedrijven die met goederen werken hanteren deze multinationals ook nog 3 andere (machts)manieren:

  1. Zij zijn de eigenaren van de scheepvaart. Door schepen en containers uit de vaart te halen zijn de prijzen van een container al van 1600 dollar naar 9300 dollar opgelopen
  2. Door overcapaciteit op de Chinese markt (vrijwel volledig in hun handen) op te kopen, wordt het lastiger voor de MKB-er om aan spullen te komen. Levertijden lopen soms wel op van 4 maanden naar wel 2 jaar
  3. Zij zijn de eigenaren van alle grondstoffen. Door grondstoffen maar voor 80 a 90% uit te leveren creëren ze schaarste en prijsstijgingen.

Alle MKB-ers merken hier iets van.

Besef goed dat deze 4 punten zullen lijden tot hyperinflatie. Wat hogere prijzen betekent voor het MKB en uiteindelijk ook voor de consument. Als alles duurder wordt, kan de consument minder kopen en blijft er minder geld over om goederen bij het MKB af te nemen. Dit zal uiteindelijk (in 2024, want tot dan  voorspeld Klaus Schwab dat we in lockdown zitten) tezamen met de hogere rentes die ons te wachten staan, de nekslag zijn voor ons MKB.

“The Economist” is een wereldberoemd weekblad waarvan de aandelen toebehoren aan s’ werelds rijkste families waaronder de Rothschild’s, de Cadbury’s en de Agnelli’s. De families achter de Vanguard Group.
Deze editie koos het blad voor een bijzonder symbolische voorpagina.
We zien hier de volgende stap naar totale controle over de mensheid; een door centrale banken uitgegeven crypto die korte metten moet gaan maken met cash en andere crypto’s, en die te zijner tijd gekoppeld zal worden (mits wij dit toelaten) aan een sociaal-kredietsysteem waarvan het vaccinatiepaspoort slechts één van de eerste stappen is.

Geen cash geld meer, iedereen verplicht digitaal betalen. Een betalingssysteem welke gekoppeld zal worden aan je vaccinatiepaspoort. Er wordt, ook door ons kabinet, heel hard gewerkt (betaalt met ons belastinggeld!) aan een systeem waarin jij dag en nacht gevolgd en gecontroleerd zult worden. Van je gezondheid (wat zij bepalen dat ‘gezond’ is, zie de aanpassing van groepsimmuniteit naar verplichte vaccinaties afgelopen zomer) tot je uitgaven aan toe.

1 Reactie

  1. Ja ik merk duidelijk dat dit fout gaat als eigenaar van een fietsverhuurbedrijf / fietsreparatiebedrijf. Ik wordt aan 2 kanten gedwarsboomd. De toeristen die normaliter fietsen huren blijven weg, het is hoogseizoen maar het lijkt wel laagseizoen (winter) Probeer ik wat te verdienen met reparaties aan fietsen van buurtbewoners dan kan ik die niet (volledig) doen omdat de onderdelen niet beschikbaar zijn bij de groothandel. Ik kan ze dan soms inkopen op internet wat veel zoeken betekent dus veel tijd achter een scherm zitten om een onderdeel te vinden dat ik alleen kan verkopen met een kleinere winstmarge omdat die al door de webshop is verdiend omdat die geen groothandelsprijzen hanteert en ook nog verzendkosten rekent voor iedere bestelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *